Sprekers


Hieronder vind u informatie over de sprekers. Door op een spreker te klikken kunt u meer informatie vinden over de sessie of presentatie.

Rob verwaard

Orthopedisch schoentechnoloog

Rob Verwaard is orthopedisch schoentechnoloog met meer dan 25 jaar ervaring in de orthopedische schoentechniek. Hij heeft expertise in het ontwikkelen van landelijke richtlijnen voor de schoentechniek en heeft diverse bestuursfuncties vervuld bij NVOS-Orthobanda, ISPO Nederland en stichting Ofom.

Prof. dr. Larry A. Lavery

Podiatrist & Professor in the department of plastic surgery at the University of Texas Southwestern Medical Center

Lawrence A Lavery is een professor op de afdeling Plastische Chirurgie van de University of Southwestern Medical Center, Dallas, Texas, VS. Zijn onderzoeksgroep heeft meer dan 300 peer-reviewed artikelen en boekdelen gepubliceerd. Dr. Lavery heeft o.a. financiering ontvangen van de Veterans Administration, het National Institute of Health. NIH, the Agency for healthcare Research and Quality, en de American Diabetes Association. De H-index van Dr. Lavery is 98.

Prof. dr. Keith Harding

Professor Wound Healing Research, Cardiff University

Professor Keith Harding is hoogleraar Wound Healing Research bij Cardiff University en in 2014 werd hij benoemd tot medisch directeur van het Welsh Wound Innovation Centre. Hij is hoofdredacteur van het International Wound Journal. In januari 2013 ontving hij de titel "Commander of the Order of the British Empire" voor zijn bijdrage aan de geneeskunde en gezondheidszorg. In 2018 werd hij aangesteld als Senior Clinical Research Director bij het A* Star Institute in Singapore en is hij medeverantwoordelijk voor het binnenhalen van de SGD wound programme grant van $ 28 miljoen.

Mr. Alex Wee

Orthopedisch chirurg en traumachirurg, Frimley Park Hospital, VK

Mr. Alex Wee is sinds 2006 orthopedisch chirurg in het Frimley Park Hospital in Surrey. Hij verricht algemeen orthopedisch trauma, complex voet- en enkeltrauma en alle aspecten van electieve voet- en enkelchirurgie. Hij heeft ervaring met het behandelen van hallux valgus, pijn in de voorvoet, voet- en enkelartritis, ligament- en peesblessures. Daarnaast heeft hij veel ervaring met artroscopie van de voet en enkel, minimaal invasieve chirurgie, maar ook met nieuwe innovatieve chirurgische technieken.

Marije Oude Lenferink

Wondconsulent ZGT

Marije Oude Lenferink is sinds 2009 werkzaam als wondconsulent binnen het ZGT. Haar werkzaamheden vinden zowel plaats op de poli als in de kliniek. We zien een grote diversiteit aan wonden die we zo nodig op multidisciplinaire wijze behandelen.

Ellen Nuijten

Algemeen directeur van RondOm Podotherapeuten en Kennisinstituut Podotherapeutische zorg

Andersdenkende, innovator, zorgondernemer, bestuurslid ten tijde van de implementatie van preventieve voetzorg in het ZvW pakket in 2015, algemeen directeur van RondOm Podotherapeuten en Kennisinstituut Podotherapeutische zorg. Initiatiefnemer diabetesvoetencheckapp en “de diabetesschoen”.

Drs. Veerle van Velze

Arts-onderzoeker Haaglanden Medisch Centrum/Centre for Human Drug Research

Tijdens mijn studie geneeskunde aan de Universiteit Leiden ontstond mijn interesse voor de vaatchirurgie, waarbij met name de patiënten met diabetische ulcera mijn aandacht trokken. Na mijn studie heb ik bij de heelkunde in het Haaglanden Medisch Centrum gewerkt en sinds september doe ik fulltime onderzoek in het kader van een PhD.

Drs. Thomas Urgert

Technisch Geneeskundige op de poli interne geneeskunde ZGT

Ik werk als Technische Geneeskundige binnen de poli interne geneeskunde van ZGT. Ik behandel patiënten met diabetes en optimaliseer de behandeling door onder andere gebruik te maken van insulinepompen en continue glucosesensoren. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende wetenschappelijke en innovatie projecten binnen ZGT.

Drs. Stein Extercate

Biomedisch technoloog,Voetencentrum Wender

In 2016 heb ik de masteropleiding biomedische technologie aan de Universiteit Twente afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam als biomedisch technoloog bij Voetencentrum Wender. Daar ben ik verantwoordelijk voor de innovatie en wetenschap. Met nieuwe kennis en ontwikkeling brengen we de totale voetzorg een stap verder.

Drs. Meryl Gramberg

AIOS interne geneeskunde, Amsterdam UMC

Ik ben 4e jaars AIOS interne geneeskunde, in opleiding tot epidemioloog en promovenda op de BeBoP trial, een internationale multicenter RCT naar de beste diagnostische modaliteit om pathogenen te identificeren bij mensen met diabetes en voet osteomyelitis. Trotse moeder van prachtige kids en dol op leuke dingen doen met vrienden.

Drs. Martin Kraai

Musculoskeletale en interventieradioloog bij ZGT

Martin Kraai is musculoskeletale en interventieradioloog bij ZGT met een grote affiniteit voor diabetische voetproblematiek.

Drs. Marieke Mens

Arts-onderzoeker radiologie Amsterdam UMC

Ik doe promotieonderzoek bij de afdeling radiologie in het Amsterdam-UMC. Mijn onderzoek focust zich op de rol van CT bij diagnostiek van diabetische voeten. Ook werk ik aan onderzoek rond flexor tenotomie waarbij we kijken naar het effect van deze ingreep op recidiverende diabetische ulcera bij klauw/hamerteen deformiteit.

Drs. Kor Hutting

AIOS, Heelkunde, ZGT / PhD student UMCG

Kor Hutting is AIOS Heelkunde in ZGT. Daarnaast is hij PhD-student in het UMCG, bij de afdeling vaatchirurgie, waarbij ik onderzoek doe naar diagnostiek en behandeling van diabetische voet infecties.

Drs. Joost Botman

Vaatchirurg ZGT

Joost Botman is in 2000 begonnen in de ZGT als algemeen chirurg. De laatste 12 jaar als voltijd vaatchirurg.

Drs. Chantal Hulshof

Bewegingswetenschapper- onderzoeker, Amsterdam UMC

Mijn naam is Chantal Hulshof en ik ben bewegingswetenschapper. Momenteel werk ik als PhD-student aan het DIALOAD project in het Amsterdam UMC, gericht op het onderzoeken van biomechanische, fysieke activiteit en gedragsfactoren die geassocieerd zijn met diabetes-gerelateerde voetulcera.

Drs. Bryan Wermelink

Technisch Geneeskundige MST / PhD student Universiteit Twente

Als technisch geneeskundige doet Bryan Wermelink zijn promotie onderzoek bij de vakgroep M3I aan de universiteit Twente in samenwerking met de vaatchirurgie in het Medisch Spectrum Twente. Mijn onderzoek richt zich op peroperative beeldvorming van de perfusie van de benen en de kwantificatie hiervan.

Drs. Athra Malki

Technisch geneeskundige-onderzoeker UMCG

Ik ben in maart 2020 afgestudeerd als Technisch Geneeskundige aan de Universiteit van Twente. Ik ben momenteel werkzaam als promovenda binnen de Revalidatieafdeling van het UMCG. Binnen het promotietraject wordt onderzocht of op maat gemaakte rockerschoenen en zelf-aanpasbare inlegzolen de drukpunten kunnen ontlasten bij patiënten met diabetes die kampen met een gevoelsstoornis aan de voeten.

Drs. Afram Akturk

AIOS/PhD student Vaatchirurgie

Afram Akturk is momenteel in opleiding tot chirurg in het ZGT. Daarnaast ben ik aan de Universiteit Twente aan het promoveren op het gebied van Diabetische voet ulcera waarbij mijn aandacht uitgaat naar het identificeren van risicofactoren in onze populatie.

Dr. Yvo W.J. Sijpkens

Internis-nefroloog, Haaglanden Medisch Centrum

Yvo Sijpkens (1960) is opgeleid tot internist-nefroloog in het LUMC, waar hij van 2000 tot 2007 was verbonden aan de afdeling Nierziekten. Sinds 2008 werkt hij in het Bronovo Ziekenhuis, later Haaglanden Medisch Centrum te Den Haag. Zijn interesse ligt bij de veel voorkomende metabole aandoeningen obesitas, diabetes, hypertensie, nierschade en atherogeen vaatlijden. Naast farmacotherapie wordt in zijn praktijk expliciet ingezet op leefstijlinterventie.  

Dr. Wouter aan de Stegge

AIOS vaatchirurgie, UMCG

Als vaatchirurg in opleiding ben ik momenteel werkzaam in het UMCG. Hiervoor heb ik gewerkt in het ZGT, waar ik in samenwerking met het AMC mijn onderzoek heb verricht. De resultaten van dit onderzoek staan in mijn proefschrift dat ik afgelopen december aan de UvA heb mogen verdedigen.

Dr. Sicco Bus

Bewegingswetenschapper en assistent professor

Dr. Sicco Bus is bewegingswetenschapper en universitair hoofddocent bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Amsterdam UMC. Sicco initieert, coördineert en superviseert onderzoek naar de biomechanische aspecten van de diabetische voet, met name rond schoeisel en preventie van voetulcera. Sicco is programmaleider van het Amsterdam Movement Sciences onderzoeksinstituut van Amsterdam UMC en voorzitter van 2 internationale werkgroepen rond klinische behandelrichtlijnen diabetische voet

Dr. Onno Mennes

Technisch Geneeskundige

Onno Mennes is na zijn studie Technische Geneeskunde in 2021 gepromoveerd aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn promotie heeft hij onderzoek gedaan naar de microcirculatie diagnostiek bij diabetische voet ulcera met behulp van Laser Speckle Contrast Imaging in Ziekenhuis Groep Twente en Universiteit Twente. Momenteel werkt Onno als clinical engineer bij MED-EL.

Dr. Jaap van Netten

Bewegingswetenschapper

Dr. Jaap van Netten is bewegingswetenschapper uit Nederland, gespecialiseerd in klinisch onderzoek naar de diabetische voet. Zijn onderzoeksfocus ligt op de wisselwerking tussen biomechanica en gedrag bij de preventie van voetulcera en amputatie. Dit omvat praktijk- en laboratoriumanalyses van gang en activiteiten, communicatiestrategieën, optimalisatie van schoeisel en e-health-oplossingen voor ziektedetectie en gedragsveranderingen.

Dr. Boudewijn L. Reichmann

Vaatchirurg ZGT

Boudewijn Reichmann sinds 2016 als vaatchirurg verbonden aan het ZGT Almelo. Hij houdt zich met name bezig met arteriële pathologie en heeft als aandachtsgebied de behandeling van wonden en vasculaire pathologie bij patiënten met Diabetes Mellitus.