Een “special interest group” voor diabetische voet reconstructies – sessie 1; waarom?


Een "special interest group" voor diabetische voet reconstructies - sessie 1; waarom?

James Chan, MBBChir, MA, DPhil, FRCS | Sophie Ghijsen | dr. Hinne RakhorstRavel

In Nederland is een multidisciplinaire groep mensen bezig met het verbinden van het onderwerp reconstructieve chirurgie in diabetische voetzorg door middel van de oprichting van een 'special interest group'. De groep staat open voor iedereen die geïnteresseerd is, met name voor chirurgen: orthopedisch, traumatisch, vaat, en plastisch chirurgen. Deze sessie bestaat uit twee delen. Dit is het eerste deel van de sessie waarin we praten over het hoe en waarom.

James Chan, chirurg en oprichter van zo'n Special Interest Group in Groot-Brittannië, zal vertellen over zijn ervaringen in samenwerkingen en het organiseren hiervan. Tevens zal hij zijn ervaringen delen op het gebied van vrije lap reconstructies bij diabetische voeten. Sophie Gijsen zal vervolgens een eerste overzicht geven van vrije lap reconstructies voor diabetische voeten in Nederland en de eerste resultaten van een aantal centra presenteren.

In deze sessie vragen we iedereen vanuit zijn eigen expertise de randen van de oplossing en het begin van de uitdaging te verkennen, en gaan we op zoek naar hoe we elkaars vakgebied kunnen benutten ten behoeve van de patiënt en hoe we onze resultaten kunnen verbeteren.

James Chan is plastisch chirurg werkzaam in de UK en oprichter van een multidisciplinaire special interest group die daar door orthopedische vaatchirurgische, en plastische chirurgische verenigingen wordt ondersteund. | Sophie Ghijsen is arts-onderzoeker en doet onderzoek naar vrije lap reconstructies bij diabetische voeten in Nederland. | Hinne Rakhorst is plastisch chirurg bij ZGT en MST.
wo 10:45 - 11:45
100 max
Multidisciplinaire meeting, Parallel sessie
Buckinghamshire Healthcare NHS Trust, St. Antonius Ziekenhuis, ZGT