Motivational interviewing


Motivational interviewing

Maarten MerkxSociëteit

Diabetische voetwonden zijn een belangrijke oorzaak van ziekenhuisopnames en amputaties, en dragen bij aan hoge behandelingskosten. Op maat gemaakte orthopedische schoenen helpen om nieuwe wonden te voorkomen. Echter, de therapietrouw ten aanzien van het dragen van deze schoenen is niet optimaal. Motiverende Gespreksvoering, een op verandering gerichte gespreksmethodiek kan mogelijk een bijdrage leveren aan het frequenter dragen van deze schoenen.
In deze workshop wordt kort de theorie van Motiverende Gespreksvoering toegelicht waarna de deelnemers actief gaan oefenen enkele belangrijke gespreksvaardigheden van deze gespreksmethodiek.

GZ-psychoog/psychotherapeut en supervisor VGCt, is werkzaam bij de Mental Care Group als directeur Inhoudelijk beleid & Onderzoek van HSK en Mentaal Beter Volwassenen. Daarnaast is hij 1 dag per week als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is (co) auteur van verschillende wetenschappelijke en professionele publicaties over onder meer Motiverende Gespreksvoering.
wo 10:45 - 11:45
60 max
Parallel sessie, Workshop
HSK Groep