Young Investigators Meeting


De Young Investigators Meeting (YIM) is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het Congres Diabetische Voet. Het geeft jonge onderzoekers de mogelijkheid om resultaten te delen en kennis te maken met ervaren onderzoekers in het veld van de diabetische voet tijdens het sprekers diner.

Mondelinge presentaties
Het wetenschappelijk comité selecteert jonge onderzoekers die in een officieel promotietraject zitten om een mondelinge presentatie te geven tijdens de YIM. De jonge onderzoekers zijn officiële sprekers van het congres en krijgen gratis toegang. De deelnemers maken kans op de YIM award.

Postersessies
Iedere onderzoeker die nog niet gepromoveerd is zien wij als een “jonge onderzoeker”, en is van harte welkom om een samenvatting in te dienen van haar/zijn onderzoek. Het wetenschappelijk comité zal deze beoordelen. Geselecteerde indieners mogen hun resultaten presenteren middels een wetenschappelijke poster. Dit bestaat uit een pitch van 1 minuut voor de gehele zaal tijdens het programma, waarna indieners tijdens de pauze bij hun (geprinte) poster staan om met het publiek over hun onderzoek in gesprek te gaan. De posters zullen het hele congres blijven hangen. De indieners maken kans op de YIM poster award.

Samenvatting indienen
Abstracts kunnen worden ingestuurd door doormidden van dit formulier: Abstract [achternaam] CDV 2024. U stuurt dit formulier vervolgens naar diabetischevoeten@zgt.nl. Het wetenschappelijk comité bepaalt welke abstracts worden geaccepteerd. Deadline voor indiening is 1 april 2024. 

YIM award
De YIM award is, naast de eer, een geldprijs van 400 euro. De YIM poster award is een prijs van 100 euro.

 

Voor vragen omtrent de presentaties en abstracts kunt u terecht bij diabetischevoeten@zgt.nl