Sprekers


Hieronder vind u informatie over de sprekers. Door op een spreker te klikken kunt u meer informatie vinden over de sessie of presentatie.

Thomas Urgert

Technisch Geneeskundige poli interne geneeskunde ZGT

Ik werk als Technische Geneeskundige binnen de poli interne geneeskunde van het ZGT. Ik behandel patiënten met diabetes en optimaliseer de behandeling door onder andere gebruik te maken van insulinepompen en continue glucosesensoren. Daarnaast ben ik betrokken bij verschillende wetenschappelijke en innovatie projecten binnen ZGT.

Rob verwaard

Orthopedisch schoentechnoloog

Rob Verwaard is orthopedisch schoentechnoloog met meer dan 25 jaar ervaring in de orthopedische schoentechniek. Hij heeft expertise in het ontwikkelen van landelijke richtlijnen voor de schoentechniek en heeft diverse bestuursfuncties vervuld bij NVOS-Orthobanda, ISPO Nederland en stichting Ofom.

Manon Jongebloed-Westra, MSc

clinical health scientist / PhD-candidate

Als klinisch gezondheidswetenschapper ben ik werkzaam als promovenda op het project waar we onderzoek doen naar het effect van motiverende gespreksvoering in combinatie met een digitale procedure voor het aanmeten van orthopedische schoenen met betrekking tot de therapietrouw van orthopedische schoenen en de voorkoming van diabetische voetwonden.

Drs. Veerle van Velze

Arts-onderzoeker Haaglanden Medisch Centrum/Centre for Human Drug Research

Tijdens mijn studie geneeskunde aan de Universiteit Leiden ontstond mijn interesse voor de vaatchirurgie, waarbij met name de patiënten met diabetische ulcera mijn aandacht trokken. Na mijn studie heb ik bij de heelkunde in het Haaglanden Medisch Centrum gewerkt en sinds september doe ik fulltime onderzoek in het kader van een PhD.

Drs. Stein Extercate

Biomedisch technoloog,Voetencentrum Wender

In 2016 heb ik de masteropleiding biomedische technologie aan de Universiteit Twente afgerond. Sindsdien ben ik werkzaam als biomedisch technoloog bij Voetencentrum Wender. Daar ben ik verantwoordelijk voor de innovatie en wetenschap. Met nieuwe kennis en ontwikkeling brengen we de totale voetzorg een stap verder.

Drs. Meryl Gramberg

AIOS interne geneeskunde, Amsterdam UMC

Ik ben 4e jaars AIOS interne geneeskunde, in opleiding tot epidemioloog en promovenda op de BeBoP trial, een internationale multicenter RCT naar de beste diagnostische modaliteit om pathogenen te identificeren bij mensen met diabetes en voet osteomyelitis. Trotse moeder van prachtige kids en dol op leuke dingen doen met vrienden.

Drs. Marieke Mens

Arts-onderzoeker radiologie Amsterdam UMC

Ik doe promotieonderzoek bij de afdeling radiologie in het Amsterdam-UMC. Mijn onderzoek focust zich op de rol van CT bij diagnostiek van diabetische voeten. Ook werk ik aan onderzoek rond flexor tenotomie waarbij we kijken naar het effect van deze ingreep op recidiverende diabetische ulcera bij klauw/hamerteen deformiteit.

Drs. Chantal Hulshof

Bewegingswetenschapper- onderzoeker, Amsterdam UMC

Mijn naam is Chantal Hulshof en ik ben bewegingswetenschapper. Momenteel werk ik als PhD-student aan het DIALOAD project in het Amsterdam UMC, gericht op het onderzoeken van biomechanische, fysieke activiteit en gedragsfactoren die geassocieerd zijn met diabetes-gerelateerde voetulcera.

Drs. Athra Malki

Technisch geneeskundige-onderzoeker UMCG

Ik ben in maart 2020 afgestudeerd als Technisch Geneeskundige aan de Universiteit van Twente. Ik ben momenteel werkzaam als promovenda binnen de Revalidatieafdeling van het UMCG. Binnen het promotietraject wordt onderzocht of op maat gemaakte rockerschoenen en zelf-aanpasbare inlegzolen de drukpunten kunnen ontlasten bij patiënten met diabetes die kampen met een gevoelsstoornis aan de voeten.

Dr. Wouter aan de Stegge

AIOS vaatchirurgie, UMCG

Als vaatchirurg in opleiding ben ik momenteel werkzaam in het UMCG. Hiervoor heb ik gewerkt in het ZGT, waar ik in samenwerking met het AMC mijn onderzoek heb verricht. De resultaten van dit onderzoek staan in mijn proefschrift dat ik afgelopen december aan de UvA heb mogen verdedigen.

Dr. Sicco Bus

Bewegingswetenschapper en assistent professor

Dr. Sicco Bus is bewegingswetenschapper en universitair hoofddocent bij de afdeling Revalidatiegeneeskunde van het Amsterdam UMC. Sicco initieert, coördineert en superviseert onderzoek naar de biomechanische aspecten van de diabetische voet, met name rond schoeisel en preventie van voetulcera. Sicco is programmaleider van het Amsterdam Movement Sciences onderzoeksinstituut van Amsterdam UMC en voorzitter van 2 internationale werkgroepen rond klinische behandelrichtlijnen diabetische voet

Dr. Onno Mennes

Technisch Geneeskundige

Onno Mennes is na zijn studie Technische Geneeskunde in 2021 gepromoveerd aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn promotie heeft hij onderzoek gedaan naar de microcirculatie diagnostiek bij diabetische voet ulcera met behulp van Laser Speckle Contrast Imaging in Ziekenhuis Groep Twente en Universiteit Twente. Momenteel werkt Onno als clinical engineer bij MED-EL.

Dr. Jaap van Netten

Bewegingswetenschapper

Dr. Jaap van Netten is bewegingswetenschapper uit Nederland, gespecialiseerd in klinisch onderzoek naar de diabetische voet. Zijn onderzoeksfocus ligt op de wisselwerking tussen biomechanica en gedrag bij de preventie van voetulcera en amputatie. Dit omvat praktijk- en laboratoriumanalyses van gang en activiteiten, communicatiestrategieën, optimalisatie van schoeisel en e-health-oplossingen voor ziektedetectie en gedragsveranderingen.