Terugblik Congres 2024


“Teamwork makes the diabetic foot work” was het thema van dit jaar, en zo werd dit ook gevoeld. Verschillende diabetische voetenteams kwamen ook dit jaar weer in grote aantallen naar het Congres Diabetische Voet. Ook op de Young investigators meeting waren dit jaar meer dan 200 deelnemers aanwezig. Steven Lankeet heeft de YIM award gewonnen met zijn onderzoek getiteld: De ontwikkeling van het ‘Twents voet model’; innovatie van stand verbeterende voet operaties. Ook waren er dit jaar voor het eerst posters te bewonderen waar ook posterpithces aan vooraf gingen. De winnaar van de YIM poster award van Ruben Glaudemans met zijn onderzoek: Eén stap dichterbij vertrouwen in Artificial Intelligence (A.I.): Triage A.I. is een grote sprong vooruit voor de Diabetes Voetencheck-app.

Tijdens de plenaire sessies nam Fran Game de deelnemers mee in de totstandkoming van de IWGDF richtlijnen, Wilbert van Laar in het doen van (Charcot) voet reconstructies, en Bauer Sumpio in het belang van het team en de vaatchirurgie bij het behandelen van de diabetische voet.

Daarnaast waren er tal van workshopsessies op het gebied van technologie en leefstijlbegeleiding, schoenontwerp, motivational interviewing, onbewezen wondzorg middelen, vilttherapie en gipstechnieken. Ook zag vandaag een nieuwe special interest groep voor diabetische voet reconstructies het daglicht.

Twee geweldige dagen om op terug te kijken, maar vooral ook twee dagen om nog eens over te doen op 24 en 25 juni 2025


Bedankt en tot in 2025!